Mire jó az impregnáló folyadék?

Mire jó az impregnáló folyadék?

Ha járólap került a padlóra, érdemes egy aprócska dolgot megtenni a burkolás végén.

Nem nagy költségtétel, és igaz, hogy így pár órával tovább tart, míg birtokba vehető az új padló és járkálni lehet rajta, ám a jövőre nézve rengeteg gondtól kímélheti meg magát, sok fáradtságot és bosszúságot takaríthat meg. A padló pedig hosszú ideig megőrzi szépségét, újszerű állapotát a napi használat mellett is.

Miről is van szó? Az impregnáló folyadékról.

Többféle impregnáló folyadék létezik, az alap kivitel védelmet nyújt a víz, olaj és egyéb szennyeződések ellen. A folyadék beszívódik a kő pórusaiba, ezáltal vízzáróvá teszi a felületet, így a különböző folyadékok, károsító anyagok nem tudnak bejutni a burkolat belsejébe, leperegnek róla. Más szavakkal mondva, az impregnálást követően a padlóburkolat sokkal tovább újszerű marad, a felületet sokkal könnyebben lehet takarítani, és nem kell kicserélni egy-egy lapot, ha véletlenül rálöttyen a vörösbor vagy kóla. :)

Léteznek olyan impregnáló folyadékok is, amelyek a vízzárásnál, védelemnél kicsivel többet is nyújtanak: kiemelik a kő színét és struktúráját, mattítják vagy épp fényesebb hatásúvá teszik a burkolatot.

Bármilyen impregnálót használjunk is, fentiekből következik, hogy a burkolatot rögtön a burkolást követően célszerű impregnálni, amikor még új, tiszta állapotú. A kezelést átlagosan félévente ajánlott megismételni, még mielőtt a szer hatása megszűnne, és a felületbe szennyeződés juthatna - a pórusokba bejutott, beszivárgott anyagokat ugyanis utólag nagyon nehéz, sok esetben lehetetlen teljesen kitisztítani.

Miért nem szokták a burkolók ezt ajánlani akkor?

Mert kis költségtétel, viszont ha rendesen akarja felkenni az ember (és ugyebár rendesen akarja, mert akkor van értelme csak), akkor időigényes. Én mindig ajánlani szoktam, mert így marad hosszú ideig gyönyörű állapotú a padló - még akkor is, ha gyakran felmossák, fokozott használatnak van kitéve, sokan járkálnak rajta utcai cipővel. Ahol pedig kisgyerekek vannak, akik változatos módon gondoskodnak a különféle folyadékok padlóra juttatásáról :) vagy esetleg kutya, macska szabadon járhat be a kertből, ott duplán ajánlott alkalmazni.

 

Kérjen ajánlatot online gyorsan, egyszerűen, MOST!

TopBurkoló a Youtube-on:

Néhány videó arról, hogyan NE, és hogyan burkoljunk szakszerűen.

TopBurkoló a Youtube-on

TopBurkoló a TikTokon:

Topburkoló a TikTokon

Top Burkoló

Árva Zsolt EV.

+3620-232-8094

H-P: 8:00 - 16:00

Zalakerámia termékekkel
NEM vállalok munkát.

Profi burkolás, felújítás

Igényes, minőségi munka szakértelemmel, korrekt díjszabással Budapesten. 

Járólap, greslap, kőburkolatok, csempe, laminált padló, festés-mázolás.

Árva Zsolt burkoló mester

Joomla! templates by AgeThemes
A Top Burkoló weboldal cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény és anonim statisztikai adatgyűjtés céljából.