Melegburkolatok terén kedvező áron vállalom laminált padló szakszerű lerakását.

Ma már rengeteg különböző fajtájú, színű és mintázatú laminált padlóból lehet választani. Ahogyan a kőburkolatok esetében létezik fa mintázatú burkolólap, ugyanúgy vannak kőmintázatú laminált padlók is. 

Néhány szó a laminált padló fajtákról:

Többféle kopásállóságban kaphatóak, az alábbi táblázatban foglalt leírás az általános ajánlás arra vonatkozóan, hogy a különböző típusok közül melyiket milyen helyiségbe érdemes választani. Jómagam azt vallom, hogy a nagyobb kopásállóságú padló egy kisebb napi használatnak kitett helyiségben még hosszabb élettartamú lesz, tehát felfelé nem igazán lehet mellélőni a választással, de vékonyabbat ne válasszunk forgalmasabb helyiségekbe. Viszont fontos tudni, hogy a valódi fa parkettával ellentétben, a laminált padló felülete nem csiszolható, tilos csiszolni!
 
Kopásállóság Javasolt felhasználási terület
31-es keménységű laminált padló Lakás, kis forgalmú iroda, üzlethelység
32-es keménységű laminált padló Nagyobb üzlet, iroda, esetleg szálláshelyek
32-esnél magasabb keménységű laminált padló Bevásárlóközpont, iskola, vendéglátóhely, táncterem,
jelentős igénybevételnek kitett helyiségek

 

A laminált padló lerakása - miért hívjon burkoló szakembert?

A leggyakoribb kérdés, ami felmerül az emberben, hogy miért ne csinálná meg maga? Miért érdemes burkolót hívni ehhez a munkához, amikor egyszerűen "össze lehet pattintani" a klikk-rendszerű laminált padlót? 

Természetesen bárki le tudja rakni, valóban. Kicsit több időt fog igénybe venni, de nagy hibát nem lehet véteni a dologgal, hiszen olyan, mint egy felnőtt legó: csak egymáshoz kell illeszteni az elemeket... Ám a legtöbben kihagyják az alátétet és a fóliát, nincsenek tisztában a dilatációs profil használatával (ez a nagyobb helyiségek burkolásánál szükséges a laminált padlóhoz), és az oldal szegőlécek esztétikus, tartós felhelyezésével is meggyűlik a bajuk. Arról már nem is szólva, hogy ha az aljzat nem megfelelő, akkor a burkolás előtt aljzatkiegyenlítés kell(ene) végezni.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a legtöbb embernek nincsenek megfelelő szerszámaik, eszközeik a műveletekhez (miért is lenne, nem ez a szakmájuk), akkor könnyen belátható, hogy jobban megéri burkolót hívni, aki a megfelelő tudással és eszközökkel, rutinosan és szakszerűen fogja lefektetni a padlót. És az nem lazul meg pár hónap vagy év alatt a használattól, nem potyog le folyton az oldalszegélyléc a falról, stb. Ahol pedig padlófűtésre kerül ilyen burkolat, ott tényleg nem érdemes laikusként kísérletezni a lerakásával. 

Milyen alapanyagokra van szükség a szakszerű kivitelezéshez?

  • laminált padló 
  • párazáró fólia (családi házaknál különösen fontos)
  • alátét (hő- és hanggátlás; családi házakban az előbbi, panelokban az utóbbi tulajdonsága miatt igen fontos, sok későbbi bosszúságtól kíméljük meg magunkat az alkalmazásával) 
  • küszöbindító sin, és/ vagy burkolatváltó
  • oldal szegő léc

Mindig úgy kell kalkulálni a szükséges mennyiséget, hogy legyen ráhagyás. A laminált padlót csak sík felületre szabad lerakni, így amennyiben a fogadófelület egyenetlen, először aljzatkiegyenlítést kell végezni. Ha egyenetlen felületre rakják le, az fokozottan igénybe veszi az illesztéseket, így idővel azok elkopnak, roncsolódnak, és a laminált padló lapjai elválhatnak egymástól, meglazul, mozogni kezd a burkolat. A felület kiegyenlítésénél arra kell törekedni, hogy ne legyenek 2mm-esnél nagyobb szintkülönbségek - én önterülő aljzatkiegyenlítőt szoktam használni, mert az teljesen sík felületet eredményez. Az aljzatkiegyenlítést követően meg kell várni, míg a nedvességtartalom elpárolog, átszárad az aljzat.

Fontos: A megvett laminált padlót szellősen egymásra helyezve a burkolandó helyiségben kell tárolni, hogy akklimatizálódjon, azaz igazodjon a helyiség hőmérsékletéhez. 48 óra az ajánlott idő, mielőtt burkolni kezdenénk vele.

Dilatálás:

Amennyiben a burkolandó helyiség hossza több, mint 10 m, vagy a szélessége több, mint 8 m, úgy dilatációs profil használatára van szükség.
 
Kérjen ajánlatot online gyorsan, egyszerűen, MOST!

TopBurkoló a Youtube-on:

Néhány videó arról, hogyan NE, és hogyan burkoljunk szakszerűen.

TopBurkoló a Youtube-on

TopBurkoló a TikTokon:

Topburkoló a TikTokon

Top Burkoló

Árva Zsolt EV.

+3620-232-8094

H-P: 8:00 - 16:00

Zalakerámia termékekkel
NEM vállalok munkát.

Profi burkolás, felújítás

Igényes, minőségi munka szakértelemmel, korrekt díjszabással Budapesten. 

Járólap, greslap, kőburkolatok, csempe, laminált padló, festés-mázolás.

Árva Zsolt burkoló mester

Joomla! templates by AgeThemes
A Top Burkoló weboldal cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény és anonim statisztikai adatgyűjtés céljából.