Amit a burkolók nem mondanak el

Amit a burkolók nem mondanak el

A befalazott macska és más esetek, avagy kekec ügyfelek és bosszúálló szakik.


Ismerek néhány szakembert, akik meglehetősen rosszul viselik, ha a megrendelő udvariatlan, lekezelő velük, ne adj' isten, sértő módon utasítgatja őket a munkavégzés során. Van, akinél ilyenkor elszakad a cérna, és hangos káromkodással vezeti le a dühét (jobb esetben nem konkrétan a munkaadónak címezve a cirkalmas mondatokat), és van, aki odavágja a malteros lapátot vagy ami épp a kezében van, s nem törődve semmivel, kimegy cigizni. 

Azonban kering néhány legenda olyan burkolókról, akik bosszút álltak a munkaadón - az alábbiakban pár ilyen esetet olvashat. Szerintem nem bölcs dolog bosszút állni a megbízón semmilyen formában. Magamnak tennék rosszat vele, és én büszke vagyok a munkámra, hírnevemre. Ennyi.

Ami engem illet, én se szeretem - ki szeretné? -, ha a tisztelt megrendelő lenéz engem, parancsolgat, vagy "jobban tudja", hogyan kéne végezni az adott munkafázist, mert látta a neten. Azonban ezt roppant egyszerű módon kezelem: udvariasan megkérem, hogy ne viselkedjen így, és bízza rám a kivitelezést, hiszen azért fizet - de persze, ha ragaszkodik hozzá, akkor tovább folytathatja, viszont ebben az esetben többet fog fizetni. :) Ez eddig mindig bevált, és a munka végére sokkal jobb lett a kommunikációnk, illetve a végeredménnyel is elégedett volt az ügyfél, így jó szívvel ajánlott másoknak is engem.

Következzen hát pár olyan sztori, amit más kollégák meséltek nekem. Hogy melyik igaz ezek közül és melyik nem, azt nem tudom, de mindenesetre, igen tanulságosak.


A befalazott macska esete

Szájról-szájra jár a történet, amely szerint egy burkoló egyszer igen "nehéz" ügyfelet fogott ki. Még épp csak nekifogott a munkának, amikor a megbízó már rákezdett, hogy szerinte hogyan kéne, és miért nem lesz jó úgy, ahogyan most csinálja. A szaki eleinte még türelmes volt, próbálta szakmailag megindokolni, hogy mit miért kell úgy, amint ő teszi, ám egyre fogyott a türelme. Ha a megbízó épp nem őt oktatta a szakma rejtelmeiről, akkor hangosan telefonálva járkált mellette, nem igazán ügyelve rá, hova lép, ráadásul a telefonban azt is ecsetelte, hogy milyen rutintalan burkolót fogott ki, egy percre nem hagyhatja magára, mert a végén még mást csinál, mint amit kéne...

No, a burkolómesternek más se kellett - több, mint harminc éve tevékenykedett a szakmában, és igen jó neve volt, mert értett is hozzá -, alaposan megsértődött. Nem szólt ő egy szót sem, ám bosszút esküdött az okoskodó, beképzelt és idegesítő ügyfél ellen, nem is akármilyet.

Másnap korán érkezett a munkavégzés helyszínére, hozta magával az eszközeit egy dobozban. Udvariasan tűrte a kérdéseket, kioktató javaslatokat, ám úgy intézte a dolgokat, hogy épp akkorra végezzen az előszoba burkolásával, amikor ügyfelének ki kell mennie negyed órára a felesége elé. Amint egyedül maradt a házban, nekifogott a kádfalazásnak, s elővette a dobozból bosszúja eszközét - egy macskatetemet. Sok kimúlt cicát látni a forgalmasabb utak mentén, nem volt nehéz dolga a begyűjtéssel, és a döglött állat tökéletesen megfelelt céljainak. Szépen befalazta szegény jószág maradványait a kád mögé, s mire visszatért a megbízója, már le is burkolta a kád nagy részét, elfedve ezzel tette nyomait. A nap végére elkészült a teljes fürdőszobával, végzett mindennel, és átadta a kész munkát. Az ügyfél utólag még próbált lealkudni az előre megbeszélt árból, de a szaki már ezen se idegesítette fel magát, végül elégedetten és jókedvűen távozott.

Hogy miért? Mert pontosan tudta, hogy az idő neki dolgozik. A szépen lecsempézett kád piszkos kis titka pár hónap múlva a bomlási folyamatoknak köszönhetően cseppfolyóssá válik, s előbb-utóbb érezhető lesz az enyhe dögszag. Hiába keresik majd a szag forrását, s talán egy-egy szellőztetés segít átmenetileg, a fürdéshez használt testápoló, habfürdő illata enyhíti, elnyomja majd a szagot egy időre, de végül úgyis a befalazott macska győz...


Rálépni tilos!

Egy másik burkolónak a nyomulós, folyamatosan kérdezgető, és meglehetősen egyszerű lelkületű női megbízójából lett kissé elege. A nő túl volt már a zsenge korszakán, ám erről nemigen vett tudomást, és úgy öltözködött, de úgy is viselkedett, mint egy tinédzser. Folyamatosan kétértelmű megjegyzéseket tett, mindenféle indokkal a burkoló mellett lebzselt a munkavégzés során. Eleinte még hízelgett a szaki hiúságának ez a fajta viselkedés, ám egy idő rendkívül kellemetlené és fárasztóvá vált, és a munkatempónak sem tett túl jót, hogy folyamatosan válaszolgatnia kellett a záporozó kérdésekre.

Amikor aztán kész lett a helyiség padlójának burkolásával, azt mondta a hölgynek, hogy most lepolírozza a felületet, és utána két órán át nem szabad rálépni, nehogy a mikropórusokba porszemcse préselődjön a talpak nyomása miatt, mert az aztán örökre ott marad, felmoshatatlanul, és elcsúfíthatja a szép új padlót. Ezzel végre nyugalmat biztosított magának, mert amíg ő a nappaliból nyíló hálószoba burkolásával foglalatoskodott, az ügyfél kénytelen-kelletlen a konyhában várakozott, nem mert átvágni a frissen polírozott nappalin. :)


 

Kérjen ajánlatot online gyorsan, egyszerűen, MOST!

TopBurkoló a Youtube-on:

Néhány videó arról, hogyan NE, és hogyan burkoljunk szakszerűen.

TopBurkoló a Youtube-on

TopBurkoló a TikTokon:

Topburkoló a TikTokon

Top Burkoló

Árva Zsolt EV.

+3620-232-8094

H-P: 8:00 - 16:00

Zalakerámia termékekkel
NEM vállalok munkát.

Profi burkolás, felújítás

Igényes, minőségi munka szakértelemmel, korrekt díjszabással Budapesten. 

Járólap, greslap, kőburkolatok, csempe, laminált padló, festés-mázolás.

Árva Zsolt burkoló mester

Joomla! templates by AgeThemes
A Top Burkoló weboldal cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény és anonim statisztikai adatgyűjtés céljából.